RENETTE

Beste bezoeker,

Wij hopen dat deze website jou kan inspireren en jou een instant gevoel van geluk mogen geven. Een geluk dat wij ervaren wanneer we de juiste kleurencombinatie vinden of simpelweg thee drinken uit ons lievelingstasje!

Renette

Renette is onlosmakelijk verbonden met ‘bewegen en bewegingen’. De inspiratie die ontstaat wanneer een authentieke beweging vertaald wordt in belevingen en verbeeldingen vormt de bron van de creaties van Renette. Deze creaties hebben allemaal één betoverend doel gemeenschappelijk: mensen doen lachen en gelukkig voelen. Renette is ontstaan vanuit een verlangen om gelukkig te zijn, om schoonheid in mijn leven te brengen. Die schoonheid vertaalt zich in de kleurrijke figuren. Binnen Renette werk ik met thema’s die ik vertaal naar een kleurrijk beeld, waar mijn postkaarten en inpakpapier een dankbaar product van zijn.

Een blik op de toekomst

Renette is een creatief bolwerk waar steeds nieuwe reeksen worden gecreëerd. Het is mijn droom om ook beddengoed en strandlakens vorm te geven, naast het inpakpapier en de postkaarten die nu al verspreid worden.

Iets over mij

Als jonge tiener was ik altijd al gefascineerd door kleuren en vormen. Een mooie afbeelding, grafisch werk kon mij altijd sterk boeien. Op 18-jarige leeftijd koos ik voor de opleiding logopedie. Hierin heb ik een succesvolle carrière achter de rug. Ik werd echter geveld door een derpressie/burn-out. Ik heb de tijd genomen om naar mijn lichaam en geest te luisteren en ben een jaar thuisgebleven. Vanuit die onthaasting, terugkeren naar het authentieke kwam mijn oude passie naar boven. Tijdens mijn depressie gaf ik mezelf de ruimte om mijn creativiteit terug te vinden. Door dingen letterlijk in beweging te zetten is RENETTE ontstaan. Eerst door te werken met vilt (een dankbaar materiaal) waar ik merkte dat de kleuren mij hoop gaven en de moed aanwakkerde om uit een diep dat te kruipen. En dat is me gelukt! De vilten uiltjes werden vertaald naar digitaal tekenwerk. Zo ontstonden de eerste kaartjes. De voldoening die ik kreeg gaf me een enorme innerlijke drive om verder te zetten.

VEEL PLEZIER!

Stephanie

 

 
portret.jpg